sâmbătă, 17 martie 2012

plantele medicinale si aspectul economic


Plante medicinale sunt plante care contin anumite droguri sau vitamine care pot fi folosite pentru tratare diversor afectiun din corpul uman. Cele mai multe plante medicinale se gasesc in salbaticiune , dar tot mai multe plante medicinal se cultiva in monoculturi. Din plante medicinale se face ceaiuri, pastile, crème, uleiurile sau se extrage drogul pentru diferite medicamente. Toate plante care se folosesc in scopul tratari unei boli sau pentru inbunatatierea stari umane sisunt numite plante medicinale,nu se tine cont de provenienta sau familia plantelor.Foarte multe plante care era initial  medicinale au devenit plante de condiment sau plante pentru alte scopuri cum ar fi cafea sau cacao.
Prima descriere despre plante medicinale au fost facut deja in secol 1 de catre un greec numit Dioskurides.
Monarhiele si manastirile vechi din europa au avut gradini proprii unde au cultivat plante medicinale. Calugari s.au ocupat cu cercetarea plantelor si au scris multe despre plantele medicinale si folosrea lor a fost facuta din  secolul 12 pana in secolul 17 in europa.
In Germania se cultiva la ora actula aproximativ 10.000  hectare de plante medicinale. Pe plan global doar 30% din toata productie de plante medicinal se cultiva in ferme de acest gen. 70% inca se aduna de pe camp, din paduri etc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu